Thursday, September 9, 2010

Care e riscul sa mori cand zbori cu avionul?

 Buna  ziua dragi colegi, prieteni , turisti....

As incepe azi postarea mea printr-un citat :
"A zbura cu o companie din tarile aflate in curs de dezvoltare e de 13 ori mai periculos decat daca apelezi la o companie americana sau dintr-una din tarile dezvoltate, arata un nou studiu."( sursa : www. touristica.ro)
Studiul a fost realizat de catre Arnold Barnett, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts si cercetator in domeniul sigurantei in aviatie.
Studiul facut  arata ca ne supunem la un risc mult mai mare cand zburam cu o companie aeriana dintr-o tara mai putin dezvoltata. De exemplu: daca alegi o companie aeriana din Africa sau America Latina, riscul urca la unul din 800.000 . Acelasi studiu arata ca de departe cel mai mare risc este sa   zbori cu o companie nigeriana. Desi exista cateva discrepante, Singapore si Kong Kong prezentand un risc neobisnuit de ridicat comparativ cu alte orase sau state cu acelasi nivel de dezvoltare, se mentioneaza in raportul aparut in jurnalul Transportation Science.

Totusi , trebuie sa recunoastem ca frica oameniilor este un pic irationala si ca  statisticile arata ca din ce in ce mai putine accidente aeriene au loc in lume, indiferent de zona.

Deaceea dragi mei , eu  va recomand sa utilizati avionul ca si mijloc de transport. Din proprie experinta va zic ca timpul costa bani!De cat sa fac 11 ore cu trenul pana la Bucuresti ,mai bine zbor cu avionul 25 minute   Nu numai ca economisiti timp ,dar si bani. Pana ati lua trenul pana la gara, pana se achizitioneaza biletul de tren si pana ajungeti in Cluj -Napoca , unii deja is acasa de jumate de zi. Inca odata va zic : vorbesc din proprie experienta!

Am ajuns pe Otopeni cu cursa charter din Turcia-Antalya , nu a trebuit sa ma deplasez prea mult, am facut formalitatile si in timpul recod de 25 minute de zbor,  deja eram in Cluj-Napoca.

A fost ceea mai buna alegere pe care o puteam face !

Deaceea nu ezitati daca puteti, sa calatoriti cu avionul !

Pana data viitoare .....

No comments:

Post a Comment