Friday, September 10, 2010

Turismul mondial isi revine!

 Buna dimineata dragii mei,


     In aceasta dimineata doream sa va impartasesc un subiect, care pe noi, cei din domeniul turismului ne bucura tare mult:" Turismul mondial isi revine!"
     Dupa cum veti vedea si in articolul de mai jos in acest an am avut parte de o crestere cu 7 % fata de aceasi perioada a anului trecut , dar cu mai putin decat recordul din 2008. Acest lucru ne bucura enorm , mai ales dupa eruptia vulcanului din Islanda din primavara , care a produs pagube enorme atat companilor aeriene cat si agentilor de turism si hotelurilor. Totusi in urmatoarele luni observam o crestere a cererii si incasariilor.
Mai multe informatii legate de acest subiect gasiti in articolul de mai jos : 

  "Turismul mondial si-a revenit puternic in acest an, in urma crizei financiare globale, cele mai mari cresteri fiind in Asia si Orientul Mijlociu, potrivit Oranizatiei Mondiale a Turismului (UNWTO), scrie presa internationala.

   Sosirile internationale turistice au totalizat 421 milioane in primele sase luni din 2010, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar cu 2% mai putin decat recordul din 2008.

    In 2009, numarul sosirilor de turisti s-a redus cu 4,2% in urma colapsului financiar global.

    Organizatia remarca faptul ca cresterea economica a fost modesta in aprilie cand spatiul aerian european a fost afectat de eruptia vulcanului din Islanda, dar rezultatele au fost puternice in lunile mai si iunie.

   "Cresterea turismului a fost pozitiva in toate regiunile lumii, sustinuta de o performanta solida a pietelor emergente, care au avansat cu 8%, comparativ cu 6%, cat au crescut pietele dezvoltate", se arata in raportul UNWTO.

   Asia si Pacific, unde sosirilor de turisti au crescut cu 14%, si Orientul Mijlociu, unde au urcat cu 20%, "continua sa conduca crestere turismului in prima jumatate a anului 2010, in unele destinatii din cele doua regiuni inregistrandu-se chiar si o dublare a ratelor de crestere a turistilor", conform datelor organizatiei.

  Totodata, turismul a avansat cu 7% in America si 2% in Europa.

sursa: dailybusiness.ro

In speranta ca v-am atras atentia astept cu nerabdare comentariile voastre !

No comments:

Post a Comment